Jak ušetřit na vytápění?

Chladné dny se blíží a s nimi přichází i chvíle, kdy je domácí rozpočet zatížen účty za vytápění. Účty, které budou mnohem vyšší než loni. Můžeme se na to ale náležitě připravit. Sebe ne, nýbrž naše radiátory. 

Věděli jste, že pokud doma snížíte teplotu o 1 stupeň Celsia, ušetříte asi 6-7 % za energie? Může se to zdát jednoduché, ale proč byste měli zůstat v zimě ve svém vlastním domě? Existuje lepší způsob, jak ušetřit řízením vytápění s ohledem na vytápění.

Co když vám řekneme, že si udržíte tepelný komfort, a přitom ušetříte až 15 % energie v několika jednoduchých krocích? Snížení nákladů na vytápění zaručují inteligentní termostatické hlavice, které si můžete namontovat na své radiátory. Malá změna, velký efekt. Zejména proto, že analytici předpovídají další nárůsty, které do roku 2023 zvýší náklady na vytápění v průměru až o 70 %, i když stále hlasitěji se hovoří o individuálních výpočtech, které přesahují i ​​400 % nárůst! Vyplatí se proto namontovat termostatické hlavice Appartme , protože jde o jednorázový náklad a přínosy jsou měřitelné každý měsíc. Stejně tak nižší účty za energie. 

Potenciál bezdrátových termostatických hlavic se týká jak starého bydlení, činžovních domů, nových bytů, tak rodinných domů. Pracují s komunálním, plynovým a elektrickým vytápěním nebo kamny na tuhá paliva. 

Elektronická termostatická hlavice radiátoru – chytrý způsob, jak ušetřit

Nikdo nemá rád přeplácení. Proto jsou v době rostoucích cen velmi oblíbené přístroje, které šetří energií a snižují náklady, například za vytápění. Konkrétně vám ušetří chytré termostatické hlavice na radiátorech. Vyměňte své obvyklé ruční hlavice, protože jsou nepřesné a nelze je naprogramovat ani plně ovládat. Mohou elektronické termostatické hlavice snížit náklady na vytápění? Pod vaši kontrolou ano. 

Proč vytápět dům, když tam nejste? Termostatickou hlavici naprogramujete tak, aby při zhasnutí topení vypnula nebo snížila teplotu.

Proč vytápět místnost, kde večer nesedíte? Termostatická hlavice sníží teplotu v místnostech, které se používají méně často.  

Proč topit na plný výkon, když spíte pod teplou peřinou? Inteligentní termostatická hlavice upraví noční teplotu ve správný čas a zapne topení, než vstanete, abyste se probudili do tepla.

A to jsou jen některé z výhod...

Díky termostatickým hlavicím ovlivňujete výši spotřeby tepla ve vaší domácnosti a můžete ušetřit až 15 % energie. Hlavice jsou extrémně přesné – pracují s přesností 0,5 stupně, teplotu můžete nastavit pro každou místnost zvlášť, můžete si naprogramovat plány a scénáře tak, aby se topení vypnulo, když sedíte v práci a děti jsou ve škole, a ať je zapnuté, když přijdete domů. Pokaždé je to vřelý pozdrav! Ovládání a inteligentní úspora prostřednictvím managementu – to je to, co vám termostatická hlavice poskytuje. A to vše ovládáte pomocí vašeho telefonu! 

Ano, vše, co potřebujete, je aplikace Appartme pro ovládání teploty a provozu radiátorů. Nastavte si denní, noční a víkendovou teplotu, a pokud se byt vytopí od sluníčka, radiátory prostě nehřejí! A pokud by to nestačilo, vaše chytrá termostatická hlavice Appartme rozpozná, kdy otevřete okno, a automaticky vypne topení, aby nedocházelo ke ztrátám nákladů při větrání. 

Velkou výhodou inteligentní termostatické hlavice oproti jiným metodám snižování účtů je, že ji můžete kdykoli namontovat na jakýkoli radiátor. Inteligentní a cenově výhodné termostatické hlavice můžete namontovat, kdykoliv je potřebujete. A pokud bydlíte v pronajatém bytě – stačí si je vzít s sebou, až se budete stěhovat!

Termostatická hlavice Appartme má barevný displej, na kterém snadno regulujete teplotu, a je napájena pouze dvěma bateriemi. Díky pokročilé technologii úspory energie a protokolu Zigbee vydrží baterie až jeden rok v provozu! K montáži hlavice tedy není třeba pokládat další kabely, připojovat nabíječku nebo instalovat další zásuvky. Dvě tužkové baterie stačí. 

S termostatickou hlavicí Appartme obdržíte sadu adaptérů, které vám umožní namontovat ji na radiátor. Montáž hlavice nevyžaduje žádné změny instalace, specialisty nebo dokonce vypnutí topení. Montáž hlavice Appartme vám nezabere více než 5 minut. Nezapomeňte ovládat hlavici pomocí aplikace, potřebujete k tomu Appartme Sensor Gateway , který zajistí správnou komunikaci mezi vaším Wi-Fi routerem a hlavicí.

Aplikace a Google asistent – ​​ovládání hlasem a telefonem

Normální ruční hlavice na radiátorech používáte pouze tehdy, když je vám příliš teplo nebo příliš zima. A to pouze v místnosti, ve které se právě nacházíte. Vyplatí se je proto nahradit inteligentními hlavicemi, které můžete ovládat telefonem nebo hlasem a snadno tak přizpůsobit jejich práci podmínkám a očekáváním vás a vaší rodiny. Termostatická hlavice Appartme funguje na základě protokolu Zigbee, díky kterému ji můžete ovládat pomocí aplikace v telefonu. Dálkově ovládaná termostatická hlavice je cestou komfortu a skutečných úspor.  

Google, sniž teplotu v ložnici o 2 °C. " "Google, zapni topení v obýváku." "Google, změň teplotu v koupelně na 23 °C." Toto je vaše budoucnost úspor energie. Právě teď to začíná. A speciální Appartme Senzor Gateway vám umožní ovládat topení ve vašem bytě odkudkoli na světě!

Několik tipů, jak ušetřit za vytápění:

  • vypněte nebo snižte teplotu topení, kdykoli opustíte domácnost,
  • nastavit nižší teplotu na noc,
  • neochlazujte místnosti. Na jejich přihřívání ztratíte více energie než na udržení např. 17 stupňů, když odjedete na víkend pryč,
  • rozdělit byt na zóny a nastavit teplotu vhodnou pro každou z nich,
  • v místnosti, kde se nezdržujete, nastavte nižší teplotu – každý stupeň méně znamená nižší účet za vytápění,
  • navrhovat plány vytápění pro optimalizaci nákladů,
  • funkce vykrytí otevřeného okna: při otevření okna nemusíte zapínat topení. Inteligentní hlavice snímá pokles teploty a automaticky vypne ohřev.

Pamatujte, že u hlavice řízené pomocí aplikace výhody chytré domácnosti nekončí. Zůstaňte v obraze se zprávami, které se přes noc stanou standardem a jednoduše vám usnadní život. Uvidíme se doma!

Autor: Petra Daridová